Bedrijfsbezoeken voor studenten

bedrijfsbezoeken

• Op bezoek bij Microsoft Schiphol

Afhankelijk van de keuze voor een regulier of een intensief Vervolgprogramma, bezoeken we 2 of 4 keer een bedrijf met leerlingen(bedrijfsbezoeken). Zo zien en horen leerlingen heel praktisch hoe ondernemerschap werkt in het dagelijks leven. Minstens net zo belangrijk is de ontwikkeling van de juiste houding, waarmee al gestart wordt tijdens het introductieprogramma.

Vooral (onder begeleiding) ondernemersactiviteiten doen die ze nooit eerder gedaan hebben of dingen proberen waarvan ze dachten dat ze het niet konden, kan leerlingen echt helpen met die stap uit hun comfort zone. Bedrijfsbezoeken helpen leerlingen daarbij en zo gaat er vaak een wereld voor hen open. Leerlingen komen tot bloei en ontplooien hun talenten, hun professioneel netwerk en hun ondernemend gedrag. Het bezoeken van een bedrijf is altijd leerzaam.

Bedrijfsbezoeken dragen er aan bij, samen met alle andere onderdelen van het programma Ondernemen Op School, dat leerlingen een product of dienst hebben ontwikkeld, dat klaar is voor de markt. Hun ondernemersvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling zullen gegroeid zijn. Ze zullen een fundament hebben ontwikkeld voor toekomstige studies, voor hun toekomstige carrière en hun verdere persoonlijke ontwikkeling. Laten we op een zeer leerzame reis gaan!