Docenten Programma ondernemerschap

docentenHet Docenten Programma is een unieke training van 2 dagdelen, waarin ondernemerschap, communicatie en management centraal staan. Het is vooral veel doen in de praktijk. Ons programma ‘Ondernemen Op School’ is geen eiland op zich binnen scholen, maar zoekt juist de samenwerking en de verbinding met de leraar. Veel docenten willen graag iets met ondernemerschap doen in hun klas, maar hebben daar geen (voldoende) van en/of weten niet hoe ze dit op een actuele manier kunnen vormgeven.

Uit ervaring weten we dat Ondernemen Op School vaak zorgt voor meer samenwerking tussen verschillende afdelingen/opleidingen. We helpen hen om hier praktisch vorm aan te geven.

Bijvoorbeeld een economie-klas die een concept hebben bedacht en een techniek-klas erbij betrekken om een prototype te maken. Docenten hebben hier bij uitstek de kans om leerlingen klas en sectie-overstijgend te faciliteren. Studenten leren in het praktijk toch het meest!

Dagdeel 1
In het eerste dagdeel word er deelgenomen in en mini-versie van het Ondernemen Op School-programma.
Zo kruipen zij in de huid van een ondernemer en ervaren zij hoe het is om conceptmatig aan de slag te gaan met de start van een bedrijf. Deze unieke ervaring kunnen zij weer gebruiken in de ondersteuning van leerlingen die voor zichzelf willen starten.

Dagdeel 2
In het tweede dagdeel dagen we docenten uit hun comfort zone te stappen en op een unieke manier aan de slag te gaan met communicatie en management. Hierbij gebruiken we technieken uit de luchtvaartsector en werken we samen met onze partners om hen in korte tijd op te frissen als het gaat om (bijna) feilloze communicatie en managementtechnieken. Dit vertalen we vervolgens naar de praktijk op school, waar de rol van docent sterk onderhevig is aan verandering, o.a. door de intreding van gepersonaliseerd leren. Wij helpen hen toekomstbestendig te maken als ondernemende docent.