=Persbericht= ‘Ondernemen Op School’ klaar voor nieuwe schoolexamens

‘Ondernemen Op School’ klaar voor nieuwe schoolexamens
Aansluiting op ESS Examenservices

Den Haag, 21 juni 2016 – Veel leerlingen op het Voortgezet Onderwijs (VO) en het MBO overwegen ondernemerschap als toekomstige carrière. Op de werkvloer in loondienst wordt ondernemend gedrag steeds meer gevraagd. Ook de combinatie van loondienst en zelfstandig werken wordt vaker gekozen. Steeds meer scholen kiezen daarom voor het lesprogramma ‘Ondernemen Op School’.

‘Ondernemen Op School’ is een programma van EURObizz Academy dat leerlingen in het VO en MBO een praktijkgericht en zeer compleet jaarprogramma aanbiedt over ondernemerschap. Het programma wordt uitgevoerd door trainers die zelf ondernemer zijn en actuele ervaring en kennis kunnen delen met leerlingen. Leerlingen gaan aan de slag met zelfbedachte concepten; HIerbij krijgen ze alle hulp en ondersteuning om die te realiseren binnen een veilige omgeving.

Volgens Joel Serrano, Directeur IT, zijn het leren van digitale vaardigheden essentieel voor leerlingen: “Binnen Ondernemen Op School laten we leerlingen werken met 3D printen, Virtual Reality, website bouw, krijgen ze een eigen VOIP nummer en tal van andere ICT oplossingen. Dit is het ondernemen van vandaag”.

Cruciaal voor scholen is het kunnen toetsen en examineren van lesstof. “Het programma is zo opgebouwd dat het aansluit op alle Keuzedelen Ondernemen én de examens van ESS Examenservices”, aldus Werner van Ekkendonk, Algemeen Directeur. “Niet alleen stelt dit scholen in staat de onderdelen van Ondernemen Op School te examineren, we faciliteren scholen in elk opzicht, van digitale portfolio’s tot trainers, van formele zaken tot een Europees netwerk”.