Bedrijfsbezoeken bij ondernemers

bedrijfsbezoeken in Ondernemen Op School

Afhankelijk van de keuze voor een regulier of een intensief Vervolgprogramma, bezoeken we in het programma Ondernemen Op School 1-2 keer een bedrijf met leerlingen/studenten. Zo zien en horen leerlingen/studenten heel praktisch hoe ondernemerschap werkt in het dagelijks leven. Minstens net zo belangrijk is de ontwikkeling van de juiste houding, waarmee al gestart wordt tijdens het introductieprogramma.

Bedrijfsbezoeken helpen leerlingen daarbij en zo gaat er vaak een wereld voor hen open. Leerlingen/studenten komen tot bloei en ontplooien hun talenten, hun professioneel netwerk en hun ondernemend gedrag. Het bezoeken van een bedrijf is altijd leerzaam. Vooral (onder begeleiding) ondernemersactiviteiten doen die ze nooit eerder gedaan hebben of dingen proberen waarvan ze dachten dat ze het niet konden, kan leerlingen/studenten echt helpen met die stap uit hun comfort zone. Bedrijfsbezoeken helpen leerlingen daarbij en zo gaat er vaak een wereld voor hen open. Leerlingen/studenten komen tot bloei en ontplooien hun talenten, hun professioneel netwerk en hun ondernemend gedrag. Het bezoeken van een bedrijf is altijd leerzaam.

• Op bezoek bij Koppert Cress

Bedrijfsbezoeken in Ondernemen Op School
Naast het feit, dat het programma Ondernemen Op School heel praktisch van aard is, vinden wij dat bedrijfsbezoeken, waarbij leerlingen/studenten buiten de schoolmuren leren, bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen/studenten. Ook inspireert het hen om verder hun product of dienst te ontwikkelen tot een niveau, dat klaar is voor de markt.

Door verhalen van de ondernemers/eigenaren in hun bedrijf zelf, ontwikkelt het beeld, dat leerlingen/studenten hebben van ondernemerschap. Het authentieke verhaal van die ondernemer, met alle mooie en minder mooie kanten, inspireert leerlingen/studenten en helpt hen hun ondernemersvaardigheden te ontplooien. Die ondernemende vaardigheden dragen weer bij aan het vormen van een fundament voor toekomstige opleidingen, voor de toekomstige carrière en voor sommigen hun verdere voorbereiding op ondernemerschap. Laten we op een zeer leerzame reis gaan!