International Teachers’Day

UNESCO heeft in 1994, 5 oktober uitgeroepen tot de World Teachers ‘Day; dit om te vieren dat op 5 oktober 1966 een grote stap is gemaakt voor leraren op , toen op een speciale intergouvernementele conferentie van de UNESCO in Parijs, de UNESCO / ILO Aanbeveling betreffende de status van leraren heeft aangenomen, in samenwerking met de ILO.

Deze aanbeveling stelt de rechten en verantwoordelijkheden van docenten vast, evenals de internationale normen voor hun initiële voorbereiding en verdere training, werving, werkgelegenheid, onderwijs en leercondities. Sinds de goedkeuring, wordt de aanbeveling beschouwd als een belangrijke set van richtlijnen om de status van leraren, in het belang kwalitatief onderwijs, te bevorderen.

5 oktober viert ook de goedkeuring door de Algemene Conferentie van UNESCO in 1997 van de UNESCO Aanbeveling met betrekking tot de status van hoger-onderwijs docenten.

Wereld Teachers ‘Day 2016 op het UNESCO Hoofdkantoor, omvat ook de uitreiking van de Hamdan prijs en een seminar met de gezamenlijke ILO / UNESCO ‘Committee of Experts on the Application of the Recommendations concerning Teaching Personnel’ (CEART)-experts.

Bron: UNESCO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.