Vervolgprogramma

Na het Introductieprogramma gaat het echt beginnen! Nadat de deelnemende teams in een Introductieprogramma de basis van ondernemen hebben gehoord en een ruw concept hebben bedacht, gaan ze in het Vervolgprogramma van Ondernemen Op School aan de slag met het daadwerkelijk en zo ver mogelijk uitwerken van hun concept. Dit deel is gebaseerd op blended learing, waarbij leerlingen/deelnemers als individu de theorie doorlopen in diverse e-learning modules. De focus van Ondernemen Op School is wel op de praktijk, want daar vinden uiteindelijk de resultaten plaats. Elk bedrijf gaat als team aan de slag met 12 praktijkopdrachten en bezoek 1 of meerdere keren (afhankelijk van de gekozen versie) een bedrijf om te zien hoe ondernemen in de praktijk gaat. Dit wordt allemaal door ons geregeld.

Ondernemen Op School

Uitvoer
Tijdens het Vervolgprogramma van Ondernemen Op School, werken we het concept uit tot een verkoopbaar product of dienst. Het doel is, dat leerlingen/studenten zo ver mogelijk komen en echt resultaat boeken.

Productconcepten worden zo mogelijk zelf geprint met een 3D printer. Leerlingen/studenten zullen contact opnemen met potentiële leveranciers, klanten en experts binnen en buiten ons netwerk. Via e-learning vergroten leerlingen/deelnemers hun kennis vergroten over marketing, financiën / administratie, strategie, verdienmodellen, sociaal ondernemen en nog veel meer.

• Het winnende team bij Wateringse Veld College Den Haag gaat met een Tesla geheel verzorgd naar de bioscoop

Faciliteiten
Ondernemen Op School is meer dan een lesprogramma, het is een totaalconcept. Wij faciliteren ook alles er om heen. De complete planning van alle lessen per lesuur, de lesmaterialen, de trainers die zelf ondernemer zijn, de hosting en domeinnamen (elk team mag een .nl domein naar keuze uitzoeken) en de webshop voor de bouw van hun website. Indien van toepassing kan ook de webshop gefaciliteerd worden per team. Heeft een school geen 3d-printer, dan kunnen wij deze meenemen. Voor Virtual Reality hebben we Google Cardboard brillen (DIY) beschikbaar. Kortom, als school en docent wordt je volledig ontzorgt!

Duur: voor het Vervolprogramma bestaat een reguliere versie van 12 (wekelijks) tot 24 weken (2-wekelijks) en een intensieve versie (wekelijks) van 10 maanden. Standaard komen we dan een blokuur (2 lesuren, dit zijn contacturen, geen studiebelastingsuren) per week langs, maar een blok van 3 lesuren of 2 lesblokken per week kan ook worden afgesproken. Deze intensive versie omvat een heel schooljaar. Uiteraard kunnen we ook een maatwerkversie afspreken als het gaat om het aantal lesuren en de frequentie. Ook kunnen eigen docenten worden ingezet in bijvoorbeeld de 2-wekelijkse versie; dan zijn onze trainers de kartrekkers en de ene week aanwezig; de trainers geven dan een korte overdracht aan docenten met tot waar leerlingen/studenten gebleven zijn en welke taken er nog openstaan. Daarmee kunnen de docenten dan samen met de leerlingen/studenten verder gaan in de andere week.

Maatwerk
Tijdens een persoonlijke kennismaking kijken we graag samen met u hoe wij flexibel en met maatwerk ‘Ondernemen Op School’ kunnen implementeren in uw curriculum. ‘Ondernemen Op School’ is een profieloverstijgend programma en kan daarom gecombineerd worden met verschillende vakken, keuzedelen en profielen. Van economie tot techniek en van zorg tot burgerschap, van LOB tot profiel- of sectorwerkstuk en van keuzedeel tot HaCo-lessen en de versterking van de overgang van VMBO/Mavo naar MBO en van Havo naar HBO. Bel nu voor een vrijblijvende afspraak via tel. 085-8000223 of stuur ons een bericht voor inhoudelijke details.