Vervolgprogramma

Na het Introductieprogramma gaat het echt beginnen! Nadat de deelnemende teams in een Introductieprogramma de basis van ondernemen hebben gehoord en een ruw concept hebben bedacht, gaan ze in het Vervolgprogramma aan de slag met het daadwerkelijk en zo ver mogelijk uitwerken van hun concept. Dit deel is gebaseerd op blended learing, waarbij leerlingen/deelnemers als individu de theorie doorlopen in diverse e-learning modules. De focus van Ondernemen Op School is wel op de praktijk, want daar vinden uiteindelijk de resultaten plaats. Elk bedrijf gaat als team aan de slag met 12 praktijkopdrachten en bezoek 1 of meerdere keren (afhankelijk van de gekozen versie) een bedrijf om te zien hoe ondernemen in de praktijk gaat. Dit wordt allemaal door ons geregeld.

e-learning

• Het winnende team bij Wateringse Veld College Den Haag gaat met een Tesla geheel verzorgd naar de bioscoop

Tijdens het Vervolgprogramma, werken we het concept uit tot een verkoopbaar product of dienst. Productconcepten worden zo mogelijk zelf geprint met een 3D printer. Leerlingen/deelnemers zullen contact opnemen met potentiële leveranciers, klanten en experts binnen en buiten ons netwerk. Via e-learning vergroten leerlingen/deelnemers hun kennis vergroten over marketing, financiën / administratie, strategie, verdienmodellen, sociaal ondernemen en nog veel meer.
Ook helpen en faciliteren we leerlingen/deelnemers bij de bouw van hun website. Wij zorgen voor de hosting, domeinnamen, emailadressen en indien van toepassing de webshop. Verder bezoeken we een aantal bedrijven om te zien hoe ondernemerschap werkt in het dagelijks leven.

Duur: voor het Vervolprogramma bestaat een reguliere versie van 12 (wekelijks) tot 24 weken (2-wekelijks) en een intensieve versie (wekelijks) van 10 maanden. Standaard komen we dan een blokuur (2 lesuren) per week langs, maar een blok van 3 lesuren of 2 lesblokken per week kan ook worden afgesproken. Deze intensive versie omvat een heel schooljaar. Uiteraard kunnen we ook een maatwerkversie afspreken als het gaat om het aantal lesuren en de frequentie. Ook kunnen eigen docenten worden ingezet in bijvoorbeeld de 2-wekelijkse versie; dan zijn onze trainers de kartrekkers en de ene week aanwezig; de trainers geven dan een korte overdracht aan docenten met tot waar leerlingen gebleven zijn en welke taken er nog openstaan. Daarmee kunnen de docenten dan samen met de leerlingen verder gaan in de andere week.

Tijdens een persoonlijke kennismaking kijken we graag samen met u hoe wij flexibel en op maat ‘Ondernemen Op School’ kunnen implementeren in uw curriculum. ‘Ondernemen Op School’ is een profieloverstijgend programma en kan daarom gecombineerd worden met verschillende vakken, keuzedelen en profielen. Van economie tot techniek en van zorg tot burgerschap. Bel nu voor een vrijblijvende afspraak via tel. 085-8000223.